Servicii

Apeland la noi beneficiati de produse si servicii de cea mai inalta calitate pentru proiectele in care sunteti implicati, sau pentru cele care le dezvoltati. Avantajul unei colaborari cu societatea noastra este acela prin care este posibila deplasarea echipei noastre de specialisti in locatia dumneavoastra, pentru a se personaliza sistemele de securitate ce urmeaza a fi implementate, in vederea obtinerii celei mai optime si eficiente solutii. Avem grija ca investitita din partea dumneavoastra sa fie una corecta in functie de obiectivul stabilit.

Domeniul de desfasurare a activitatii noastre este de proiectare, instalare si intretinere a sistemelor ce fuctioneaza pe baza curentilor slabi precum si asistenta tehnica si service-ul pentru mentinerea functionarii optime in timp ale sistemelor de securitate.

Consultanta sistemelor de securitate

Consultanta gradului de risc este activitatea care are ca scop alegerea solutiilor tehnice ce vor fi implementate pentru asigurarea securitatii obiectivului. Solutia optima in domeniul securitatii este integrarea sistemelor de supraveghere video, sistemelor de alarmare, control acces, detectie incendiu. In prezent, sunt recomandate sistemele inteligente si complexe, cu termen rapid de recuperare, cost accessibil, astfel incat implementarea sa fie functionala pentru mediul rezidential, comercial si industrial. Analiza obiectiva pentru stabilirea gradului de risc și a nivelului de securitate necesar, conduce la realizarea proiectului aplicatiei personalizat in baza solutiei complete de securitate.

COLANTECH asigura servicii de consultanta a sistemelor de securitate indiferent de natura proiectului dumneavoastra:

  • Spatii comerciale;
  • Spatii industriale;
  • Inginerie civila / constructii;
  • Locuinte rezidentiale;

COLANTECH concepe solutii de integrare a sistemelor de securitate dupa cum urmeaza:

  • Analiza de risc;
  • Analiza performantelor;
  • Sisteme integrate de securitate;
  • Sisteme de securitate : detectie perimetrala, supraveghere video, detectie alarmare la efractie;
  • Sisteme de automatizari, sisteme de sonorizare;
  • Control al accesului : interfonie & videointerfonie, sisteme de control acces-pontaj;

Prin etapa de consultanta, specialistii autorizati din cadrul departamentului, analizeaza detaliile referitoare la: situatia reala si actuala a locatiei, sisteme existente in obiectiv; posibilitatea de interconectare sau extindere a sistemelor; ante-masuratori (suprafata obiectivului, numar de intrari/iesiri, ferestre, etc); prezentarea locatiei, planurile amplasamentelor; elemente privind constructia, etc. Finalitatea etapei trebuie să aiba o solutie concludenta, iar sistemul de securitate sa atinga nivelul de risc si gradul de securitate stabilit de către specialist impreuna cu beneficiarul.

Proiectarea sistemelor de securitate

Proiectarea aplicatiilor cu sisteme de securitate se realizeaza cu respectarea normelor in domeniu și a celor proprii obiectivului.

Proiectul aplicatiei, structurat si personalizat pentru obiectivul care urmeaza a fi protejat, este realizat conform detaliilor tehnice obtinute in etapa de consultanta si in functie de riscurile identificate/analizate/estimate.

Evaluarea obiectivului, atat din punct de vedere al riscurilor cat si din punct de vedere al altor influente, este un proces definitoriu pentru conceperea proiectului de executie.

Proiectarea sistemului se realizeaza tinindu-se seama de gradul de protectie stabilit de beneficiar in functie de valorile ce trebuiesc protejate (umane și materiale), existenta și situarea zonelor vitale, caile de acces, circulatia personalului propriu și al clientilor, amenajarile realizate, tipul pazei, amplasarea dispozitivului de paza, etc.

La finalizarea evaluarii obiectivului se va întocmi propunerea de proiect a sistemului de securitate, atât din punct de vedere tehnic cat si financiar.

Propunerea de proiect a sistemului, din punct de vedere tehnic, va cuprinde informatiile despre detaliile spatiului protejat, gradul de securitate, clasa de mediu, specificatii privind echipamentele, configuratia sistemului, interventiile la activarea alarmelor/deranjamente, intretinere, reparatii, definitivarea solutiei conform standardelor nationale, europene si legislatiei in vigoare.

Propunerea de proiect a sistemului, din punct de vedere financiar, va estima pretul ansamblului de componente ale sistemului, specificate in propunerea tehnica. Propunerea de proiect a sistemului trebuie sa aiba specificatii tehnice reale si sa justifice functionalitatea sistemului.

Instalarea sistemelor de securitate

Etapa de instalare a sistemului cuprinde atat evaluarea tehnica, cat si eventualele modificari la propunerea de proiect a sistemului. Respectarea etapelor pentru instalarea sistemului constituie regula.

Proiectul de instalare trebuie sa aiba la baza propunerea de proiect a sistemului si sa ia in considerare eventualele probleme identificate in evaluarea anterior instalarii.

Implementarea practica a proiectului trebuie sa respecte urmatoarele etape : instalarea propriu-zisa, inspectia, testarea functionala, punerea in functiune si predarea sistemului.

Instalarea sistemelor de securitate este o activitate complexa si implica o gama variata de lucrari care trebuiesc executate numai de catre echipe de specialisti din cadrul companiilor avizate de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, in domeniul securitatii.

Prin aplicarea unei metode corecte si eficiente se realizeaza instalarea sistemului, fara pierderi materiale sau de alta natura prin mentinerea aspectului placut (estetic) al spatiilor unde sunt amplasate echipamentele la vedere. Documentatia finala si predarea sistemului se va realiza de o persoana specializata care va efectua instructajul detaliat cu utilizatorul pentru functionarea si gestionarea sistemului in mod operational.

Mentenanta si service

Mentenanta consta in ansamblul de operatiuni efectuate preventiv pentru pastrarea caracteristicilor de functionare ale echipamentelor in parametrii nominali. Activitatea de mentenanta se desfasoara numai de catre firmele instalatoare. Operatiunile curente se refera la verificarea anumitor parametri care nu pot fi testati de catre utilizator, cum ar fi tensiunile de alimentare sau gradul de incarcare al bateriilor acumultor.

Intretinerea si dezvoltarea sistemului se poate realiza prin verificarea periodica (actiune care se limiteaza la un diagnostic al sistemului) sau mentenanta periodica (verificare periodica urmata de reparatii si inlocuiri ale parților defecte ale sistemului).

Despre noi

COLAN TECH SYSTEMS SRL este o companie de elita in instalarea, mentenanta si service-ul sistemelor de supraveghere video, sisteme de alarma, transmitere voce-date, sisteme de interfonie si videointerfonie, automatizari pentru porti, sisteme de control acces.

Contact Rapid

Telefon: 0744 48 70 60

Tehnic: 0744 487 056

Email: office@colantech.ro